Следвайте Гласове в Министърът на културата Найден Тодоров подари на световноизвестния

...
Следвайте Гласове в Министърът на културата Найден Тодоров подари на световноизвестния
Коментари Харесай

Министър Найден Тодоров подари на Джон Малкович книга за богатото културно наследство на страната ни

Следвайте " Гласове " в 
Министърът на културата Найден Тодоров подари на световноизвестния артист Джон Малкович книга - фотоалбум, която показва богатото културно завещание на България. Това се случи в Национална изложба „ Квадрат 500 ”, където довечера с вернисаж от 18 до 20 ч. ще се състои формалното разкриване на изложбата „ Малкович, Малкович, Малкович: Почит към майсторите на фотографията ” на американски фотограф, повторен притежател на интернационалната премия за снимка на фондация „ Lucie ” Сандро Милър. Експозицията се реализира с поддръжката на Министерството на културата.

 

Относно изложбата Джон Малкович показа, че тя е план, по който дружно със Сандро Милър са работили няколко години и за него креативният развой е бил доста занимателен. „ Самият господин Милър е доста надарен фотограф и с доста ясна визия какво тъкмо целеше. Екипът му бе превъзходен и за мен бе огромно наслаждение да работя с тях и съм благополучен, че доста хора по света видяха изложбата и в този момент тя е тук при вас ”, показа фамозният артист. Той изрече специфични благодарности на Министерството на културата и на всички, помогнали за представянето на изложбата, както и на Народния спектакъл „ Иван Вазов ”, където по-късно вечерта ще изиграе за повторно постановката „ В самотата на памуковите полета ” от Бернар-Мари Колтес. 
 


Амeриканският фотограф Сандро Милър и холивудският артист Джон Малкович пресъздават най-емблематичните облици във фотографията от ХХ и ХXI век в серията „ Малкович, Малкович, Малкович: Почит към майсторите на фотографията “. Изложбата включва 61 цветни и черно-бели фотографии, в които артистът се превъплъщава в облиците на известни персони.  Той е считан за един от най-великите американски артисти на XXI век. В серията „ Малкович, Малкович, Малкович: Почит към майсторите на фотографията “ той показва хамелеонските си качества, влизайки необикновено успешно в облиците на Алберт Айнщайн, Че Гевара, Джон Ленън и Анди Уорхол. Благодарение на неговия голям гений и удивителния фотографски метод на Милър портретите поглеждат с почитание към историята на това  изкуство.
 

„ Майстори на фотографията “ се провежда от фондация „ МУСИЗ “ в партньорство с Националната изложба и diChroma photography. Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Министерството на културата и фондация „ Лъчезар Цоцорков ”. Изложбата е подкрепена от Програма „ Култура “ на Столичната община и УниКредит Булбанк, реализира се със съдействието на Народния спектакъл „ Иван Вазов “, Гранд хотел София, маза „ Братя Минкови “ и Vip Digivision, формален представител на Leica.
Публиката ще може да я прегледа до 30 април 2023 година
 
 
 
 
 
17 Фев 20238417 Фев 202310117 Фев 202331017 Фев 202328417 Фев 2023126217 Фев 20232971КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани15 Фев 202380307 Фев 2023126617 Фев 202342507 Фев 20231004
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР